Mijn vaatwasser krijgt geen water. Wat nu?

Je vaatwasser pompt geen water meer.

Mijn vaatwasser krijgt geen water. Wat moet ik doen?

Kijk eerst of de vaatwasser goed is aangesloten op de kraan. Bekijk ook of de wasmachinekraan waarop de vaatwasser is aangesloten niet kapot is. Wanneer bovenstaande het geval is en de vaatwasser nog steeds geen water krijgt, dan kun je de onderstaande stappen doorlopen om het probleem mogelijk op te lossen.

Bekijk en controleer of de waterafvoerslang goed is aangesloten.

Als de vaatwasser geen water kan wegpompen, dan voert het ook geen water aan. De positie van de afvoerslang die op de vaatwasmachine is aangesloten. Check of deze is aangesloten op de afvoerklep, die minimaal 50 cm en maximaal 100 cm boven de grond is geplaatst.

Check of de toevoer- of afvoerslang gebogen of verstopt zit.

De watertoevoer- en afvoerslangen mogen niet gebogen of verstopt zitten. Controleer ze en ontstop ze of trek ze indien nodig recht. Als de slangen kapot zijn moeten ze vervangen worden.

Controleer of het afvoerfilter vuil is of verstopt zit.

Je vaatwasser heeft een afvoerfilter dat moet worden schoongemaakt. Haal het afvoerfilter uit de vaatwasmachine en maak het regelmatig schoon.

Trek het onderste rek uit de vaatwasmachine om bij het afvoerfilter te kunnen. Verwijder het filter uit de onderkant van het toestel en maak het onder de kraan schoon. Doe dit regelmatig zodat het water goed wordt weggepompt en er geen onaangename geuren ontstaan.

Weet je zeker dat de deur van de vaatwasser goed dicht zit?

Als de vaatwasser niet goed dicht zit zal hij niet starten. Zorg ervoor dat de deur van het toestel goed gesloten is en dat je een vergrendelingsgeluid hoort.

Technische problemen

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een probleem met het verwarmingselement of de thermostaat van je vaatwasmachine. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

BEKIJK HIER EEN FILMPJE VAN BEKO