EZKitchen

Downdraft en BORA

Aufgesetzt
Geraeuscharm 1
Kompakte Bauform

Over Downdraft afzuigkappen…

De l;aatste jaren zijn ze zeer in trek. De zogenaamde BORA kookplaten. De kookplaat waarbij je niet meer een afzuigkap boven de kookplaat hoeft te hangen maar je afzuigkap verwerkt zit in de kookplaat. Een ideale oplossing voor op het populaire kookeiland. De afzuigkap hoeft niet meer boven het eiland gemonteerd te worden en is dus geen sta in de weg.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een Downdraft Afzuigkap?

In de eerste plaats is het belangrijk om jezelf af te vragen waarom je zo’n kookplaat wilt. Uiteraard is de BORA populair maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan. Van nature wil de warme lucht omhoog en de downdraft wil de lucht omlaag halen. Een veel gehoorde klacht is dan ook het geluidsniveau. Een andere reden kan zijn dat je ruimte te kort komt op de kookplaat. De afzuiging neemt een deel van de kookruimte in beslag. Een kookplaat zonder afzuigkap biedt dan ook vaak meer ruimte.

Ook moet je nadenken over de afvoer. De meeste downdraft kookplaten worden verkocht met een recirculatie filter. Hierdoor hoeft er geen gat naar buiten worden gemaakt. De filters moeten vervangen worden. Hoe vaak dat moet hangt af van de kookplaat en de filters. De beste manier om van de vuile lucht af te komen is natuurlijk naar buiten. Dit is vaak bij de downdraft een probleem. Een eiland staat middenin de ruimte en we kunnen dan natuurlijk niet met een buis naar buiten.

Al met al is de Downdraft kookplaat een gewild artikel in de keuken. Uiteraard willen we je graag van advies voorzien. Je kunt hier een afspraak maken.

Nobilia Kueche Neu