Keukenmontage

Een megavette keuken samengesteld of zelf ontworpen? Tijd om die plannen te realiseren! Wij schakelen een ruimervaren monteur in voor de feilloze installatie van jouw fonkelnieuwe kookvetrek. Daarvoor is wel wat voorbereiding nodig, dus lees deze pagina goed door. Zo kunnen wij sneller aan de slag en kun jij eerder genieten van je nieuwe keuken.

Ontwerp Zonder Titel (1)

Installatie van je nieuwe keuken

Laten we beginnen met de basics: wat gaan we voor je doen? Onder keukenmontage verstaan wij het hangen, stellen en aansluiten van de keuken op de liggende leidingen.

Deze dienen aan de hand van het leidingschema verlegd te worden, vóórdat de monteur bij je langskomt. Montage van de keuken is dus exclusief het verleggen van leidingen en exclusief hak- of breekwerk.

 

Zodra alles gereed is voor installatie, heb jij er geen omkijken meer naar. Wij zorgen dat jouw keuken volledig geplaatst en netjes afgewerkt wordt. Na afronding neemt de monteur zijn werk met je door aan de hand van een checklist. Hij noteert eventuele bijzonderheden en vraagt of hij een aantal foto’s mag nemen om bij het dossier te voegen. Daarna is alles afgehandeld en kun je de ruimte zelf gaan inrichten.

Voorbereidingen

Bedenk goed dat er straks heel wat gezwoegd en gesjouwd gaat worden in de ruimte. We vragen je daarom om de vloer te beschermen met drooglopers. Ook moeten alle muren afgewerkt en droog zijn en de hoeken haaks. Is dit niet het geval, dan kan de monteur ervoor kiezen om de montage uit te stellen. Eventuele kosten die hierdoor ontstaan, worden aan de klant berekend. Heb je vragen over keukenmontage of de voorbereidingen erop? Neem gerust contact op. We helpen je graag uit de brand.

Montage

Hoelang duurt de montage van mijn keuken?

De montage begint meestal de dag na levering en duurt gemiddeld 1 à 2 dagen. Dit hangt uiteraard af van de hoeveelheid werk. We zoeken hiervoor een vakman bij jou in de buurt die zo snel mogelijk aan de slag kan. Een echte doe-het-zelver? Je kunt een keuken van EZKitchen natuurlijk ook zelf monteren. Volg de stappen hieronder om jouw zelfstandige keukenmontage tot een succes te maken. En als je nog vragen hebt, staan we graag voor je klaar.

Stap 1: Weg met die oude keuken!

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe keuken gekocht via EZKitchen! Je kunt natuurlijk niet wachten tot ie geplaatst wordt, maar eerst moet die oude keuken er nog uit… Voordat je de sloophamer erbij pakt, raden we je aan om met een doordacht plan te werk te gaan. Wat moet er bijvoorbeeld met de oude keuken gebeuren? Wil je ‘m misschien in de schuur plaatsen of bied je alles ter overname aan? Beter om ‘m dan intact te houden. Zo niet, dan kunnen de veiligheidshandschoenen aan en is het tijd om te slopen!

Stap 2: Een goede voorbereiding

Voor iedere klant maken we een handig installatieschema. Hierin vind je precies waar de leidingen moeten komen om de keuken straks goed te kunnen plaatsen. Heb je voor een andere opstelling gekozen? Dan moeten er ook vaak leidingen aangelegd worden. We raden je aan om dit door een professional te laten doen. Gaat dit fout, dan kan het namelijk gevaarlijke situaties opleveren.

Leg de leidingen secuur dus aan! Soms kan een centimeter verschil grote problemen veroorzaken. Ook is het cruciaal dat de muren allemaal haaks en vlak zijn afgewerkt. Eerst goed plamuren dus! Zorg dat je hiermee op tijd klaar bent, zodat de muren tijd hebben om te drogen voordat je de nieuwe keuken plaatst.

Stap 3: De nieuwe keuken plaatsen

Het is zover: de nieuwe keuken kan geplaatst worden! Zorg allereerst voor een schone en opgeruimde ruimte om in te werken. Leg een kleed op de grond waar de keukenonderdelen op kunnen staan om zo schade te voorkomen. Begin altijd met monteren in de eventuele hoeken van de keuken en werk van hieruit verder. Een keuken van EZKitchen is geen bouwpakket. De kasten zijn allemaal voorgemonteerd en kun je prima zelf hangen en stellen. Heb je twijfels over het zelf installeren? Laat het dan aan een vakman over. Als je een verkeerd geplaatste keuken moet laten repareren, lopen de kosten hoog op.