Keukenbladen, de kern van jouw keuken

Keukenbladen, de kern van jouw keuken

EZKitchen levert veel verschillende keukenbladen. Van kunststof en steen tot hout en roestvrijstaal. Een werkblad kies je misschien in eerste instantie vanwege z’n uiterlijk, maar het is net zo belangrijk om naar de eigenschappen te kijken. Wat ga je zoal doen in je keuken? Waar kun je het aanrechtblad wel en beter niet voor gebruiken? Vraag altijd je keukenspecialist om je te adviseren en kijk in onderstaand schema welk werkblad bij jou past.

Eigenschappen werkbladen

Keukenbladen categoriseren wij op een aantal gebieden. Zo kun jij altijd een goede en betaalbare keuze maken. Moet jouw werkblad bijvoorbeeld koste wat kost kras- en hittebestendig zijn? Of vind je onderhoudsvriendelijkheid en levensduur belangrijk? Met behulp van het schema hierboven maak je altijd een weloverwogen beslissing. Kies je voor het bladmateriaal TopLaminaat, DecorTop of FENIX, dan kan dit met duurzaam Greengridz geleverd worden. Voor Greengridz zijn minder grondstoffen nodig en bij de productie ligt de CO2-uistoot maar liefst 60% lager!

Welk keukenblad kies ik?

Klaar om een nieuw keukenblad te kopen? Houd dan in ieder geval rekening met de volgende puntjes. Laten we beginnen met het uiterlijk; het oog wil natuurlijk ook wat. Jouw werkblad moet er goed uitzien én bij de rest van de keuken passen. Hier is het gekozen materiaal grotendeels bepalend. Hout past bijvoorbeeld uitstekend in de warme ambiance van een landelijke keuken. Meer het ruige type? Een industriële keuken oogt pas écht robuust met een werkblad van beton.


In moderne keukens mag het juist strak en symmetrisch. Hier komen natuurlijke materialen goed tot hun recht. Een granieten werkblad bijvoorbeeld. En als je een iets breder budget hebt is een aanrechtblad van steen of hout misschien iets voor jou. Voor een nóg luxere uitstraling kun je kiezen voor glas of keramiek. Toch liever de kosten drukken? Dan raden we kunststof aan als materiaal. Tegenwoordig worden deze werkbladen zo kwalitatief bewerkt dat ze niet meer van echt hout of steen te onderscheiden zijn.

20161012 20161012 IMG 4600
Werkblad

Formaat keukenblad

Het formaat van je keukenblad hangt af van een aantal dingen. Wat zijn bijvoorbeeld de afmetingen van je keuken? En hoeveel werkruimte heb je nodig om comfortabel eten te kunnen bereiden? Mocht je oog zijn gevallen op die grote spoelbak, dan zal er minder ruimte zijn voor het aanrecht. En wil je graag een Amerikaanse koelkast met dubbele deuren? Ook dan wordt je werkblad kleiner. Met minder ruimte in de breedte raden wij aan om een extra diep keukenblad te kiezen – boven het gemiddelde van 80 centimeter. Een diep blad geeft je meer werkruimte en leent zich ook nog eens goed voor grotere keukenkasten. Ideaal als je meer opbergruimte nodig hebt.

Vraag het een keukenspecialist

Ook met het kiezen van een keukenblad helpen we je graag. In een videogesprek vertellen we je over alle mogelijkheden voor jouw keuken. Van het kiezen van materiaal en kleur tot het bepalen van het formaat en de afwerking. Op het gebied van montage kunnen we je ook voorzien van waardevol advies. Op afstand praat een keukenadviseur je helemaal bij. Zo weet je zeker dat jouw keukenblad straks als gegoten past.

Logo